top of page

Creos is begin 2000 opgericht door Esther Wittenberg

39d.jpg

vanuit het idee dat creativiteit, ontspanning en energie elkaar constant beïnvloeden. Niemand voldoet aan het ideale plaatje zoals hiernaast afgebeeld, want dan zouden we voortdurend in flow zijn.

Als samenleving zijn we nog steeds sterk in competitie met elkaar met nadruk op scoren, presteren, winnen (kan er maar één!) en het professionaliseren van elkaar. Wantrouwen, angst, stress, depressie houden echter gelijke tred met deze onderlinge competitie om geluk en succes te behalen.

Redenen genoeg voor Esther om Creos-coaching bestaansrecht te geven. Esther werkt met behulp van beeldende middelen aan meer onderling vertrouwen en verbondenheid zonder het verlies van onze eigenheid en persoonlijke autonomie. Echt in contact met elkaar staan en met open mind elkaar te ontmoeten dat is wat we echt willen. Gezien en gehoord worden als mens daar gaat het om.

creos in vorm uitgelegd.jpg
pgb3.gif
2f.jpg

Werkwijze Creos: creatief bezig zijn dáár leer je van!

Creos is gespecialiseerd in het werken met beeldende materialen.
Van verf tot klei, van collage maken tot Hundertwasser-en.

Van niets iets maken. Doorbreken van verwachtingen daar houden onze hersenen van. Creatief samen met Creos bezig zijn verrast en is leerzaam. Verbeeldingskracht, verwondering en nieuwsgierigheid worden uitgedaagd.

Elke Creos-activiteit wordt op maat ontwikkeld, voorbereid en uitgevoerd. Dus geheel in afstemming op jouw wensen, behoeften en ervaringen. Je hoeft helemaal geen ervaren tekenaar of schilder te zijn om mee te kunnen doen. De lat ligt laag, de opdrachten zijn eenvoudig. 

Wat getekend of geschilderd wordt beklijft beter.

De werkstukken  vertellen veel meer dan je

op het eerste gezicht denkt. 

Je tekening of schilderij werkt eigenlijk als een spiegel.

Door erin te kijken doe je nieuwe ontdekkingen over jezelf.

Je ziet je eigen weg. Je voelt al tijdens het maken, dat je meer ruimte krijgt in jezelf. Dat geeft je moed om dingen aan te durven pakken die je anders misschien links zou laten liggen.

Gemakkelijk is dat Creos bij elke activiteit, tenzij anders afgesproken, zorgt voor alle benodigde creatieve materialen!

Trek liever wél kleding aan die tegen een spatje kan.

2 verfspat atelier.jpg
bottom of page